Sugeng rawuh ing situs web kita.

Testing

Katrangan singkat:


Detail Produk

Nalika papan sirkuit disolder, priksa manawa papan sirkuit bisa digunakake kanthi normal, biasane ora langsung nyuplai daya menyang papan sirkuit, nanging tindakake langkah-langkah kasebut.

ing ngisor iki:

1. Apa sambungane bener.

2. Apa sumber daya short-circuited.

3. Status instalasi komponen.

4. Tindakake tes sirkuit terbuka lan sirkuit cendhak dhisikkanggo mesthekake yen ora ana short circuit sawisedaya ing.Tes daya-on mung bisa diwiwiti sawise tes hardware ing ndhuwursadurunge power-on rampung.

Testing-for-PCBA

Karya liyane ing debugging sirkuit elektronik

1. Nemtokake titik tes

2. Nggawe workbench debugging

3. Pilih alat ukur

4. Debugging urutan

5. Sakabèhé debugging

Deteksi daya-on

1. Pengamatan daya-on

2. Debugging statis

3. Debug dinamis

Sajrone proses debugging, perlu kanggo mirsani lan nganalisa fenomena eksperimen kanthi ati-ati lan nggawe cathetan kanggo njamin integritas lan linuwih data eksperimen.

Prekara sing kudu digatekake ing debugging sirkuit

Apa asil debugging bener akeh dipengaruhi dening apa volume test bener utawa ora lan akurasi test.Kanggo njamin asil tes, kesalahan tes kudu dikurangi lan tes

Kanggo nguji akurasi, sampeyan kudu menehi perhatian marang poin ing ngisor iki:

1. Gunakake terminal lemah saka instrument test bener

2. Impedansi input instrumen sing digunakake kanggo ngukur voltase kudu luwih gedhe tinimbang impedansi sing padha karo papan sing diukur.

3. Bandwidth saka instrument test kudu luwih saka jembaré band sirkuit ing test.

4. Pilih titik tes kanthi bener

5. Cara pangukuran kudu trep lan layak

6. Ing proses debugging, ora mung kudu kasebut kanthi teliti, mirsani lan ngukur, nanging uga apik ing rekaman

 

Ngatasi masalah nalika debugging

Goleki sabab saka fault kasebut kanthi teliti, lan aja mbusak baris lan instal maneh yen fault ora bisa ditanggulangi.Amarga yen ana masalah ing prinsip, ora bakal ditanggulangi sanajan sampeyan nginstal maneh

 

Masalah.

1. Cara umum inspeksi fault

2. Fenomena Gagal lan Panyebab Gagal

1) Fenomena kegagalan umum: sirkuit amplifikasi ora duwe sinyal input nanging bentuk gelombang output

2) Panyebab kegagalan: produk sing dirampungake gagal sawise sawetara wektu, sing bisa uga amarga kerusakan komponen, sirkuit cendhak utawa sirkuit mbukak ing sambungan, utawa owah-owahan kahanan, lsp.

3. Cara umum kanggo mriksa kegagalan

1) Cara pengamatan langsung: Priksa manawa pilihan lan panggunaan instrumen kasebut bener, apa tingkat voltase lan polaritas sumber daya cocog karo syarat;apa pin komponen polaritas disambungake kanthi bener,

Apa ana sambungan sing salah, sambungan sing ilang utawa tabrakan bebarengan.Apa wiring cukup;apa Papan dicithak short-circuited, apa resistor lan kapasitor sing diobong utawa bledosan.Power-on komponen pengamatan duwe

Ora panas, udud, mambu obaran trafo, apa filamen tabung elektron lan tabung oscilloscope urip, apa ana kontak voltase dhuwur, etc.

2) Priksa titik operasi statis kanthi multimeter: sistem sumber daya sirkuit elektronik, status operasi DC transistor semikonduktor lan blok terintegrasi (kalebu komponen, pin piranti, voltase daya), nilai resistensi ing sirkuit, lsp. .bisa diukur nganggo multimeter.Nalika nilai sing diukur beda banget karo nilai normal, kesalahan bisa ditemokake sawise analisis.

Miturut cara, titik operasi statis uga bisa diukur karo mode input oscilloscope "DC".Kauntungan saka nggunakake oscilloscope yaiku resistensi internal dhuwur, lan status kerja DC lan gelombang sinyal ing titik pangukuran lan kemungkinan sinyal gangguan lan voltase swara luwih kondusif kanggo analisis kesalahan.

3) Cara nglacak sinyal: Kanggo macem-macem sirkuit sing luwih rumit, sinyal amplitudo tartamtu lan frekuensi sing cocog bisa disambungake menyang ujung input (contone, kanggo amplifier multi-tataran.


  • Sadurunge:
  • Sabanjure:

  • Tulis pesen ing kene lan kirimake menyang kita