Sugeng rawuh ing situs web kita.

Tes

Katrangan singkat:


Detail Produk

Nalika papan sirkuit dipasang, mriksa papan sirkuit bisa digunakake kanthi normal, biasane ora langsung nyuplai daya menyang papan sirkuit, nanging tindakake langkah-langkah

ing ngisor iki:

1. Apa sambungane bener.

2. Apa pasokan listrik mung sithik.

3. Status instalasi komponen.

4. Nindakake sirkuit mbukak lan sirkuit cendhak luwih dhisik kanggo mesthekake yen ora bakal ana sirkuit cendhak sawise daya ing. Tes daya mung bisa diwiwiti sawise tes piranti keras ing ndhuwur sadurunge daya rampung.

Testing-for-PCBA

Pakaryan liyane ing debugging sirkuit elektronik

1. Temtokake titik tes

2. Nggawe workbench debugging

3. Pilih alat ukur

4. Urutan debugging

5. Umumé debugging

Deteksi daya

1. Pengamatan aktif

2. debugging statis

3. debugging dinamis

Sajrone proses debugging, kudu tliti kanthi tliti lan nganalisis fenomena eksperimen lan nggawe cathetan kanggo njamin integritas lan keandalan data eksperimen.

Prakara sing perlu digatekake nalika debugging sirkuit

Apa asil debugging sing bener, umume kena pengaruh apa volume tesine bener utawa ora lan akurasi tes. Kanggo mesthekake asil tes, kesalahan tes kudu dikurangi lan tes kasebut

Kanggo nyoba akurasi, sampeyan kudu nggatekake poin ing ngisor iki:

1. Gunakake terminal dhasar instrumen tes kanthi bener

2. Impedansi input instrumen sing digunakake kanggo ngukur voltase kudu luwih gedhe tinimbang impedansi sing padha karo papan sing diukur

3. Bandwith instrumen tes kudu luwih gedhe tinimbang bandwidth sirkuit sing dites.

4. Pilih titik tes kanthi bener

5. Cara pangukuran kudu trep lan bisa ditindakake

6. Ing proses debugging, ora mung kudu tliti lan ngukur kanthi tliti, nanging uga kudu ngrekam

 

Ngatasi masalah nalika debugging

Telusuri sababe kesalahan kanthi tliti, lan aja mbusak garis lan instal maneh yen kesalahan ora bisa dirampungake. Amarga yen ana masalah ing prinsip, ora bakal bisa dirampungake sanajan sampeyan instal maneh

 

Masalah.

1. Cara umum kanggo mriksa kesalahan

2. Fenomena kegagalan lan panyebab kegagalan

1) Fenomena kegagalan umum: sirkuit penguat ora duwe sinyal input nanging bentuk gelombang output

2) Penyebab kegagalan: produk sing wis rampung gagal sawise nggunakake, sing bisa amarga kerusakan komponen, sirkuit cendhak utawa sirkuit mbukak sing ana gandhengane, utawa owah-owahan kahanan, lsp.

3. Cara umum kanggo mriksa kegagalan

1) Cara pengamatan langsung: Priksa manawa pilihan lan panggunaan instrumen sing bener, apa level voltase listrik lan polaritas sing memenuhi persyaratan; apa pin komponen polaritas disambungake kanthi bener,

Apa ana sambungan sing salah, ilang sambungan utawa tabrakan bebarengan. Apa kabel kasebut cukup wajar; manawa papan cetak wis dicithak sithik, apa resistor lan kapasitor kobong utawa pecah. Komponen pengamatan sing duwe daya duwe

Ora ana udud panas, ngrokok, mambu trafo, apa filamen tabung elektron lan tabung osiloskop aktif, apa ana kontak kunci voltase, lsp.

2) Priksa titik operasi statis kanthi multimeter: sistem catu daya sirkuit elektronik, status operasi DC transistor semikonduktor lan blok terintegrasi (kalebu komponen, pin piranti, voltase listrik), nilai resistensi ing sirkuit, lsp . bisa diukur nganggo multimeter. Yen angka sing diukur beda banget karo nilai normal, kesalahan kasebut bisa ditemokake sawise dianalisis.

Mangkono, titik operasi statis uga bisa diukur nganggo mode input osiloskop "DC". Kauntungan nggunakake osiloskop yaiku resistensi internal dhuwur, lan status kerja DC lan bentuk gelombang sinyal ing titik pangukuran lan sinyal gangguan sing bisa uga lan voltase swara luwih kondhisif kanggo analisis kesalahan.

3) Metode nelusuri sinyal: Kanggo macem-macem sirkuit sing luwih kompleks, sinyal amplitudo tartamtu lan frekuensi sing cocog bisa disambungake menyang ujung input (contone, kanggo ampli multi-tahap.


  • Sedurunge:
  • Sabanjure:

  • Tulis pesen sampeyan ing kene lan kirimake menyang kita